İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan otelimiz cennet gibi doğası ve tarihi zenginlikleri ile bilinen Selçuk’da misafirlerine tatil imkanı sunmaktadır. Hedef Beyt Hotel; Selçuk merkeze 8 km, ülkemizin en uzun plajına sahip Pamucak sahiline 200 metre ve İzmir Adnan Menderes Havalanı’na 70 km mesafeye sahiptir.

Selçuk; antik çağın en önemli yerleşim merkezi, dünyanın en büyük açık hava müzelerinden birisidir. Ünü dünyaca bilinen Efes Antik Kenti’nin ev sahibi, dinlerin ve uygarlıkların buluşma noktasıdır. 8 bin yıllık topraklarında sahip olduğu kültürel ve tarihsel değerlerinin yanında önemli bir turizm merkezi, bir de Şirince Köyü ve şirin evleri ile büyülü bir ortamın adresidir.

Selçuk’un sokaklarında keşfe çıktığınızda, çağlara direnerek varlığını sürdüren eski dönem yapıları tarihsel bir yolculuğa çıkarır sizleri. Dünya çapında seçkin bir yere sahip Efes Antik Kenti’nden Meryem Ana Evi’ne, St. John Kilisesi’nden Bizans Su Kemerleri’ne, Selçuk Kalesi’nden Osmanlı Dönemi’nden günümüze gelen camilere kadar pek çok eser, tarih yolculuğunuza rehberlik ederken, alternatif turizm seçeneği ve Pamucak Sahili’nin mavi bayraklı plajları ile her mevsim tatilin tadı başkadır Selçuk’ta.

Pamucak sahili; Selçuk’un 9 km, Efes antik kentinin ise 6 km kuzeyinde, yaklaşık uzunluğu 12 km boyunca uzanmaktadır. Kumlu sahilin genişliği yaklaşık 80 metredir. Sahilin ortalarına doğru Küçük Menderes nehri denizle buluşur. Mavi Bayraklı Pamucak sahili kum zambaklarının doğal yetişme alanıdır. Efes sahilinin eski isminin verildiği 12 km uzunluğundaki Pamucak, Türkiye’nin en uzun plajıdır. Plaj kumlu, güneşli ve suyu temizdir.

Efes Antik Kenti'ne Mesafemiz

Efes (Yunanca: Ἔφεσος Ephesos), Anadolu’nun batı kıyısında, bugünkü İzmir ilinin Selçuk ilçesi sınırları içerisinde bulunan, daha sonra önemli bir Roma kenti olan antik bir Yunan kentiydi. Klasik Yunan döneminde İyonya’nın on iki şehrinden biriydi. Kuruluşu Cilalı Taş Devri MÖ 6000 yıllarına dayanır. 1994’te UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Efes, 2015’te ise Dünya Mirası olarak tescil edildi. Efes, tarihi boyunca birçok kez yer değiştirdiğinden kalıntıları yaklaşık 8 kilometrelik geniş bir alana yayılır. Ayasuluk Tepesi, Artemision, Efes ve Selçuk olarak dört ana bölgedeki harabeler yılda ortalama 1,5 milyon turist tarafından ziyaret edilmektedir.

efes1
efes2
efes3
efes4
Şirince Köyü'ne Mesafemiz

Efes (Yunanca: Ἔφεσος Ephesos), Anadolu’nun batı kıyısında, bugünkü İzmir ilinin Selçuk ilçesi sınırları içerisinde bulunan, daha sonra önemli bir Roma kenti olan antik bir Yunan kentiydi. Klasik Yunan döneminde İyonya’nın on iki şehrinden biriydi. Kuruluşu Cilalı Taş Devri MÖ 6000 yıllarına dayanır. 1994’te UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Efes, 2015’te ise Dünya Mirası olarak tescil edildi. Efes, tarihi boyunca birçok kez yer değiştirdiğinden kalıntıları yaklaşık 8 kilometrelik geniş bir alana yayılır. Ayasuluk Tepesi, Artemision, Efes ve Selçuk olarak dört ana bölgedeki harabeler yılda ortalama 1,5 milyon turist tarafından ziyaret edilmektedir.

sirince koyu (1)
sirince koyu (2)
sirince koyu (3)
sirince koyu (4)
Meryem Ana Evi'ne Mesafemiz

Meryem Ana Evi, İzmir Selçuk’taki Bülbüldağı’nda İsa’nın annesi Meryem’in son yıllarını St. Jean (Yuhanna) ile birlikte geçirdiğine inanılan kilise. Hıristiyanlar için hac yeridir. Meryem’in mezarının da Bülbüldağı’nda olduğu düşünülür. Efes antik kentin üst kapısının yanından geçilerek çıkılan Meryem Ana ören yerinde, Küçük bir Bizans Kilisesi bulunmaktadır. Burada İsa Peygamber’in annesi Meryem’in yaşadığına ve öldüğüne inanılır. Hristiyanlar yanında Müslümanlarca da kutsal sayılır ve ziyaret edilir, hastalara şifa aranır, adaklar adanır. Kilise’nin Meryem Ana adını alması 431 yılında Efes’te toplanan Ekümenik Meclis’in Meryem’in İsa’yı Tanrı’nın oğlu olarak doğurduğuna karar vermesi ile de bağlı olabilir

hedefbeyt meryem ana (1)
hedefbeyt meryem ana (2)
hedefbeyt meryem ana (3)
hedefbeyt meryem ana (4)
Dilek Yarımadası Milli Parkı'na Mesafemiz

Dilek Yarımadası tam adıyla Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Millî Parkı, Aydın il sınırları içinde Dilek Dağı’nın Ege Denizi’ne uzandığı son noktada yer alan ve yaklaşık 20 km uzunluğunda ve ortalama 6 km genişliğindeki yarımadadır. Millî Park 27.675 hektarlık bir alana sahiptir. Bu alanın 10.985 hektarı 19.05.1966 yılında Millî Park ilan edilen Dilek Yarımadasına, 16.690 hektarı 1994 yılında Milli Park ilan edilen Büyük Menderes Deltasına aittir. Milli Park, Uluslararası Sulakalanlar Sözleşmesi (Ramsar), Avrupa´nın Yaban Hayatı ve Yaşam Ortamlarının Korunmasına Yönelik Sözleşme (Bern), Biyolojik Çeşitlilik Anlaşması (Rio) ve Akdeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi (Barselona) kapsamında korunan alan niteliğindedir. Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Önemli Kuş Alanı, Önemli Bitki Alanı ve Önemli Memeli Alanı olması nedeniyle aynı zamanda Önemli Doğa Alanıdır. Dilek Yarımadası 28 çeşit memeli, 42 çeşit sürüngen ve çok sayıda deniz canlısına ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca yarımada, nesli tükenmekte olan Anadolu Parsı’nın batıda yaşadığı son noktadır. Bunun dışında Kurt, Tilki, Çakal,Sırtlan, Vaşak, Yaban kedisi, Porsuk, Sansar, Kirpi, Oklu kirpi, Yaban Domuzu, Kertenkele, Kaplumbağa, Kaya Kartalı, Deniz Kartalı, Şahin, Doğan, Martı, Karatavuk, Keklik, Kaya güvercini, Tahtalı güvercin, Yaban İneği, Yabani at, Tavşan, Su samuru, Akdeniz foku, Çulluk, Kerkenez, Yeşilbaş Ördek, Hazar sumrusu, doğaya terk edilmiş ve yabanileşmiş sığırlar ve atlar yarımadada yaşayan hayvanlar arasında sayılabilir .

hedefbeyt Dilek Yarımadası Milli Parkı (1)
hedefbeyt Dilek Yarımadası Milli Parkı (2)
hedefbeyt Dilek Yarımadası Milli Parkı (3)
hedefbeyt Dilek Yarımadası Milli Parkı (4)
Davutlar Mahallesi'ne Mesafemiz

Davutlar, Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı bir mahalledir. Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Kuşadası, tatilciler için ilgi odağıdır. Kuşadası’na gireceğiniz andan itibaren hareketli bir merkez ile karşılaşabilirsiniz. Tabakhaneler, Kaleiçi Camii, bölgede küçük bir adacık olan Gazibeğendi Tepesi, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Güvercinada ve marina Kuşadası Gezilecek Yerler arasındadır. Ayrıyeten Meryem Ana Evi, Efes Antik Kenti ve Şirince Köyü’ne gezilere katılarak gidebilirsiniz. Bölgenin Davutlar ve Güzelçamlı adlı turizm beldelerinde ise tatil yapabilir ve geniş kumsallarda denize girebilirsiniz.

davutlar (1)
davutlar (2)
davutlar (3)
davutlar (4)
Artemis Tapınağı'na Mesafemiz

Artemis Tapınağı, aynı zamanda Diana Tapınağı olarak da bilinir. Tanrıça Artemis’e ithaf edilmiş tapınak Efes’te Milattan önce 550 yıllarında tamamlanmıştır. Tapınak tamamen mermerden inşa edilmiştir. Dünyanın yedi harikasından biri sayılan tapınaktan geriye bugün sadece bir iki mermer parçası kalmıştır.

Efes Antik Kentinde bulunan Artemis Tapınağı çift evreden oluşan bir tapınaktır. Tapınak şuan ayakta olmasa bile antik kaynaklar aracılığıyla tapınak hakkında bir çok bilgiye sahibiz..  Taş temelli olan tapınağın duvarları yüksek olasılıkla kerpiç-ahşap konstriksiyondur. Dipteros diziliminde olan tapınakta tıpkı Samos, Thermos ve Lefkandi’de bulunan çardak uygulaması mevcuttur. Bu ” çardak ” adı verilen kısımda kült heykeli bulunur.

hedefbeyt artemis tapinagi (4)
hedefbeyt artemis tapinagi (3)
hedefbeyt artemis tapinagi (2)
hedefbeyt artemis tapinagi (1)
Selçuk Efes Havaalanı'na Mesafemiz

Selçuk-Efes Havalimanı, İzmir, Selçuk’da bulunan, yönetimi ve denetimi Türk Hava Kurumu’na ait olan havalimanıdır. İzmir il merkezinin 85 km güneyinde, ünlü Efes Antik Kenti’nin yanında yer alan havalimanı 1993 yılında açılmıştır.

selcuk efes havaalani (2)b
selcuk efes havaalani (1)